Hoe werkt het?

De overledene in de uitvaartkist wordt via de achterzijde ingezet. De uitvaartkist staat naast 3 zitplaatsen. Boven de uitvaartkist is er ruimte voor bloemen. Er kunnen 9 personen meerijden in de rouwbus.

Voordelen

  • De nabestaanden blijven dichtbij de overledene tijdens de laatste reis

  • U hoeft zelf niet te rijden

  • Tijdens deze laatste reis blijft u dicht bij elkaar

  • Maximale privacy

  • U bepaalt de route

  • Financieel voordeliger

Alles zelf in de hand

De route
U bepaalt welke route gereden wordt. Bijvoorbeeld: langs het woonhuis, bedrijf, sportclub, wandelroute. De bus heeft de juiste afmetingen en wendbaarheid. Handig voor nauwe straatjes of smalle dijkjes op een buitenroute. De overledene kan ook met een gezelschap naar een codoleancegelegenheid gebracht worden.

Maximale privacy
De rouwbus is voorzien van privacy-glass. Dat zorgt ervoor dat men wel van binnen naar buiten kan kijken, maar andersom niet. Passanten kunnen niet naar binnenkijken. Uw privacy is gewaarborgd.

De juiste sfeer
Er is dimbare verlichting of nachtverlichting aanwezig in de rouwbus. Muziek onderweg Tijdens de rit kan er ook uw favoriete muziek afgespeeld worden.

Financieel voordeliger en duurzamer
Bovendien is Rouwbusdirect minder belastend voor het milieu dan een rouwauto met 1 of 2 volgwagens. De bus rijdt op HVO 100 (Hydrotreated Vegetable Oil) dat is geen fossiele brandstof, maar een 100% plantaardige diesel met 90% minder CO2 uitstoot, en 30% minder fijnstof. Daardoor is de bus ook welkom op de meeste natuurbegraafplaatsen.